کلنگزنی مرکز جامع اتیسم در منطقه ۲۲ تهران
کلنگزنی مرکز جامع اتیسم در منطقه ۲۲ تهران با حضور نمایندگان مردم و مسئولین شهرداری تهران برگزار شد روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ رویداد کلنگزنی
۰۲۱۴۸۰۸۵۰۰۰
اتیسم از طریق آزمایش و فرایندهای تشخیص پزشکی قابل تشخیص نیست، لازم است در یک کار تیمی فشرده گروههایی از روانشناسان، درمانگران و مددکاران با انجام تستها و رصد رفتارها این اختلال و طیف آن را تشخیص دهند.
از طرفی افراد دارای اتیسم شبیه به هم نیستند، علائم و نشانههای متفاوتی دارند و برای بهبود شرایطشان لازم است مسیر اختصاصی برای هر شخص ترسیم شود. مسیری که بهصورت همیشگی رصد شده و براساس نتایج بهدست آمده بهروزرسانی شود.
هر کدام از این اقدامات بهصورت جداگانه و انفرادی شکل گرفته و در حال انجام است. اما آنچه باعث اثربخشی بیشتر میشود تشخیص و ارزیابی دقیق، ترسیم مسیر درست و پیگیری و رصد دائمی است. در حالی که امروزه این فرایند بهصورت جزیرهای انجام میشود. همافزایی تخصصهای مختلف در کنار امکانات حرفهای ویژه کودکان دارای اتیسم میتواند باعث شود تشخیص و مداخله بههنگام شکل گرفته و با طی فرایند دقیق درمانی بخش عمدهای از رفتارهای شخص دارای اتیسم کنترل شود. تشکیل مرکز جامع اتیسم ایران میتواند باعث شود به تدریج همانند بسیاری از کشورهای پیشرو دنیا بتوانیم کودکان دارای اتیسم را نه تنها تا حد زیادی بهبود داده بلکه به استقلال و آیندهای روشنتر نزدیکتر کنیم.
انجمن اتیسم ایران اولین تشکل غیر دولتی، غیر انتفاعی، آموزشی، پژوهشی، حمایتی و توانبخشی ویژه طیف اختلال اتیسم در ایران می باشد که در سال ۱۳۹۲ با هدف ارتقای کیفیت زندگی افراد دارای اتیسم و خانواده هایشان توسط جمعی از دغدغه مندان و متخصصان، کارشناسان و والدین کودکان اتیسم با مجوز رسمی از وزارت کشور به شماره ثبت ۳۳۲۴۲ و با گستره ملی تأسیس شده است.
بخش ریجستری:
بر اساس آمار منتشرشده توسط سازمان ثبتاحوال کشور در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تعداد حدودی ۲.۲۰۰.۰۰۰ نفر متولدشدهاند که بر اساس میزان شیوع ۱ به ۱۵۰ میتوان پیشبینی کرد که تعداد افراد جدیدی که وارد گروه افراد دارای اختلال اتیسم میشوند برابر است با حدود ۷.۴۰۰ نفر. با توجه به ویژگی این اختلال که وابسته به هیچ گروه اقتصادی، اجتماعی و … نیست، و در راستای استراتژی انجمن که باید خدماتی فراگیر در سطح ملی ارائه دهد، ایجاد بخش ریجستری لازم و ضروری است. در این بخش اطلاعات مهم مورد نیاز برای ارائه خدمات در قالب فرم های مشخص ثبت و کارت هوشمند ریجستری به آنها داده می شود.
بخش مددکاری و سلامت خانواده :
والدین زمانی که متوجه اختلال فرزندشان می گردند شرایط و چالش های متفاوتی را تجربه می کنند تا به در نهایت به پذیریش برسند، این شرایط ممکن است یک هفته و بعضا تا چندسال زمان ببرد، که شامل عدم پذیریش، سوگ و … می باشد. در این بین خود خانواده نیاز به حمایت روان شناختی دارد. پس از تشخیص و وارد شدن فرد به سایر مراحل دیگر رشدی، خانواده استرس و اضطراب را تجربه می کند که خود عامل مخربی در بخش سلامت روان است. به مرور که والدین به دلیل این اختلال از جامعه دوری می گزیند، افسردگی و سایر اختلال ها را تجربه می کنند. فارغ از چالش های حوزه روان شناختی، این اختلال بر سایر حوزه های کارکردی خانواده از جمله روابط بین زن و شوهر، ارتباط سایر فرزندان، اشتغال آنها و… نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. به همین دلیل در قدم اول ارزیابی و شناسایی چالش ها، نیازها، و تهدیدهای خانواده از مهم ترین اقدامات می باشد که این امر توسط مددکار و روان شناس صورت می گیرد.
دوره های مربوط به پذیریش فرزند دارای اختلال اتیسم، مهارت های زندگی، روابط بین زوجین. دوره های ویژه پدر بزرگ ها و مادربزرگ ها، دوره های ویژه خواهران و برادران، جلسات گروه درمانی، ارائه مشاوره های فردی، استفاده از جلسات و مشاوره های والد به والد، حمایت های شغلی، مادی و … و همچنین باتوجه به سیاست کلان انجمن، انجام مطالبه گری براساس نیاز خانواده ها نیز صورت می گیرد.
ارائه خدمات به صورت هلپ لاین و هات لاین به جهت ارائه خدمات فراگیر ملی نیز می تواند به خانواده ها سراسر ایران کمک کند که در این مرکز دیده شده است.
بخش کارگاه های آموزشی و توانبخشی:
از طرفی با توجه به اینکه هرچقدر غربال، تشخیص و درمان بهنگام در سنین اولیه رشدی (زیر ۷ سال) اتفاق بیفتد، علاوه بر اینکه کمک به بهبود مهارتهای فرد دارای اتیسم در حوزههای خودیاری، شناختی، اجتماعی، گفتاری، حرکتی و … میشود، از هزینهکردهای مختلف (هزینهها مستقیم پزشکی و غیرپزشکی) در سطح کلان و آینده جلوگیری خواهد شد. بر اساس نتایج مقالهای منتشرشده در حوزه بار اقتصادی اختلال اتیسم بر خانواده، نتایج این تحقیق نشان میدهد که هزینههای مستقیم غیرپزشکی بیشترین هزینه را برای خانوادهها دارد. به همین دلیل خدمات توانبخشی به منظور ایجاد الگوهای کارآمد توانبخشی خانواده محور و تیم ورک از اولویت های این مرکز این است.
مداخلات عملکرد شناختی، مداخلات عملکرد اجتماعی، هیجانی، و رفتاری، مداخلات عملکرد ارتباطی، مداخلات عملکرد حسی و حرکتی، مداخلات عملکرد تحصیلی، مداخلات خانواده. لازم به ذکر است که تمامی مداخلاتی که ارائه می شود مبتنی بر شواهد علمی و به روز خواهد بود. و این خدمات صرفا به جهت آموزش افرادی است که قرار است در آینده با افراد دارای اتیسم کار کنند است.
بخش آکادمی:
عموم سرفصلهای آموزشی در دانشگاهها بر روی کلیات اختلال طیف اتیسم تأکید میکنند که برای انجام مداخلات برای این افراد کافی و لازم نیست، از طرف دیگر فقدان کارتیمی موجود بین کادر توانبخشی و عدم تعریف نفر اصلی هماهنگکننده، یکی از بزرگترین مشکل در اثربخشی توانبخشی برای اتیسم است و خانواده نیز حلقه اصلی در زنجیره توانبخشی محسوب میگردند که مدام باید توسط تیم توانبخشی بازخورد دریافت کرده و بازخورد بدهد. آکادمی اتیسم با هدف رفع موانع موجود در حوزه های مختلف خدمات زیر را ارائه خواهد داد:
دورهها و کارگاههای برای کار با فرد طیف اتیسم
دورههای آموزشی جهت توانمندسازی دانشجویان دارای اختلال طیف اتیسم جهت ورود به بازار کار. بهمنظور حمایت از دانشجویان دارای اتیسم برای حضور مؤثر در جوامع علمی خدماتی ارائه میشود که بهتر است این دورهها در مرکز جامع برای دانشجویان و متخصصان برگزار شود. تولید کتابچههای تخصصی. تولید مجلههای تخصصی، فصلنامههای تخصصی جهت آموزش، آگاهسازی و مطالبه گری ویژهی درمانگران و مربیان و متخصصین بهصورت fact sheet که این اقدامات جز موارد مشترک با مرکز تحقیقات است و میتواند از خروجیهای آن بخش نیز استفاده کند.
برگزاری سمپیوزوم ها سمینارها- کنگرههای داخلی و بینالمللی ویژه اساتید، دانشجویان و محققین با موضوع اختلال طیف اتیسم. اجلاس هایی که برای افزایش دانش و آگاهی نیروی متخصص و گسترش درک ما از اتیسم در طول عمر نیز پیامدهایی برای سیاستگذاری برگزار خواهد شد که میتواند شامل همایشها ملی و بینالمللی، وبینارهای تخصصی، سمینارها و سمپوزیومهای علمی و عمومی که بهصورت آنلاین و حضوری برگزار شود که میتواند شامل موضوعات مختلف مرتبط با اتیسم باشد
بخش پزشکی:
در ارتباط با اهمیت مداخلات پزشکی و دندانپزشکی و اینکه چه خدماتی باید ارائه گردد، میتوان به نتایج تحقیقات متعدد اشاره کرد که افراد دارای اتیسم، اختلال های عصبی-رشدی و پزشکی همراه متعددی دارند که عبارتنداز: مشکلات گوارشی، صرع و تشنج، بیش فعالی و نقص توجه و … .یک فرد دارای اتیسم به مجموعهای از معاینات روتین ماهیانه، نیاز دارند، به همین علت پزشکهایی که در این مرکز نیاز خواهد داشت، عبارتنداز: نورولوژیست اطفال، به دلیل وجود مشکلات نورولوژیک همراه این افراد. همچنین به علت وجود مشکلات روانپزشکی، بیقراری و اختلالات خواب نیاز به روانپزشک کودک و نوجوان و بزرگسال نیز می باشد. به دلیل مشکلات بهداشت دهان و دندان این افراد و لزوم انجام معاینات شش ماهه و یکساله، حتماً به دندانپزشک آموزش دیده و متخصص در حوزه اتیسم ضروری است و به جهت بی قراری ها و مشکلات آنها این مداخلات دندان پزشکی باید به صورت بیهوشی صورت بگیرد. از دیگر بخشها میتوان به بخش آزمایشگاهی اشاره کرد، به دلیل مصرف زیاد داروها، مجموعهای از آزمایشها باید انجام شود که کلیه یا کبدشان آسیب نبیند. پیشنهاد میکنم که یک چشمپزشک و شنوایی سنج هم در مرکز حضورداشته باشد.
درنهایت بر اساس جمعبندی نظر پزشکان متخصص، خانواده و کارشناسان میتوان اشاره کرد که در این مرکز داروخانه، آزمایشگاه و دندانپزشکی، کلینیک روزانه پزشکان، و بخش رادیولوژی و سونوگرافی (که در فازهای توسعه می تواند اجرا شود) لازم است وجود داشته باشد. وجود متخصص بیهوشی در مواقع نیاز ضروری است. متخصصانی که در کلینیک می توانند حاضر باشند نیز عبارتنداز: روانپزشک کودک و نوجوان، روانشناس، متخصص های حوزه ژنتیک، بیماریهای عفونی، غدد درونریز، گوارش و کبد، مغز و اعصاب، تغذیه، گوش و حلق و بینی و خون
بخش مرکز تحقیقات:
هدف از این بخش تلاش برای انسجامبخشی در فعالیتهای پژوهشی در راستای ارتقای کیفیت و کارایی و بهبود مستمر خدمات آزمایشگاه جامع تحقیقات با کاهش هزینهها و افزایش درآمدی و سودآوری از طریق مدیریت صحیح منابع و ارتقای رضایت جامعه دانشگاهی از خدمات آزمایشگاه جامعه تحقیقات و ارتقای نگهداری و کالیبراسیون و… . هدفمند کردن پژوهش و ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای تحقیقاتی در بین اعضای هیئتعلمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه اتیسم است. همچنین هدایت پایاننامههای تحصیلات تکمیلی پزشکی و دیگر دانشجویان ارشد بهمنظور رفع نیازها و اولویتهای اصلی پژوهشی کشور در بخش اتیسم است.
دستیابی به بانک اطلاعات مدون در زمینههای تحقیقاتی بهمنظور تسهیل در برنامهریزی کلان دانشگاه جهت همکاری مشترک با دستگاهها و سازمانها.
تشکیل بانک نمونههای بیولوژیک برای انجام پروژههای آیندهنگر
تولید علم و ابداع تجهیزات و فنآوریهای hi tech. ازجمله اقدامات مرکز تحقیقات میتوان به خدمات مشاورهای به پژوهشگران و محققین فعال در حوزهی اتیسم اشاره کرد. در حوزههای بینالمللی خدمات مشاورهای به این صورت است که در همهی حوزههای مرتبط با اختلال اتیسم باید به پژوهشگران، محققان، دانشجویان این خدمات ارائه داده شود.این خدمات میتواند همه به توسعهی استراتژی اتیسم برای برآورد کردن نیازها در قوانین اتیسم- مشارکت ذینفعمان و مشاوره با بزرگسالان دارای اتیسم و والدین و مراقبان باشد.
بخش دیگر خدمات منتورینگ است به این منظور که استارتاپ ها و شرکتهای خلاق و نوآور فعال در حوزهی تولیدات محصولات مرتبط با اختلال طیف اتیسم را شامل میشود که ارائه خدمات مشاورهای بهصورت startup ، شتابدهندهی شناختی ، پایاننامه، طرحهای تحقیقاتی و… میباشد.
آماده کردن پروپوزال یا طرحهای تحقیقاتی کلان و بلندمدت که میتواند شامل تهیهی پروپوزالهای تحقیقاتی در رابطه با اختلال طیف اتیسم بهصورت کلان و بلندمدت که بهتر است در مرکز جامع وجود داشته باشد.
همکاری با دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی در اجرای پروژههای تحقیقاتی کلان و بلندمدت، کارورزی و کارآموزی. با توجه به نظر والدین و نظر کارشناس همکاری با مؤسسات تحقیقاتی برای انجام پروژههای تحقیقاتی در رابطه با اختلال طیف اتیسم و همچنین تحقیق و مطالعهی اخبار بهروز طیف اتیسم مانند آمار و روشهای درمانی جدید و بهروز در مرکز جامع الزامی میباشد.
کمک توانبخشی و توانبخشی شغلی و حرفه ای:
سالنهای چندمنظوره: فعالیت بدنی نهتنها باعث کاهش رفتارهای منفی میشود بلکه میتواند باعث افزایش روحیه، بهبود مهارتهای مقابلهای و افزایش کیفیت کلی زندگی شود و براساس تحقیقات فعالیت شدید بیش از ۲۰ دقیقه برای بعضی از کودکان دارای اتیسم میتواند به کاهش رفتارهای کلیشهای ، بیش فعالی و پرخاشگری کمک کند و به کاهش وزن نیز به علت کم تحرکی کمک کند. طراحی سالنهای دارای تردمیل، دوچرخههای ثابت و… توصیه می گردد.
استخر: استخری که به منظور انجام فعالیت های ورزشی و تفریحی است می تواند با انجام اقدامات هیدروتراپی مکمل روشهای توانبخشی به منظور بهبود توجه، قدرت عضلانی، تعادل، تعدیل حس لامسه، حفظ تماس چشمی، تقلید، چالاکی بدن و مهارتهای اجتماعی باشد.
در بخش توانبخشی شغلی و حرفه ای نیز می توان از پتانسیل های کافی شاپ و رستوران مجموعه برای آموزش مهارت های شغلی به این افراد استفاده کرد.
کلنگزنی مرکز جامع اتیسم در منطقه ۲۲ تهران با حضور نمایندگان مردم و مسئولین شهرداری تهران برگزار شد روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ رویداد کلنگزنی
پروژه مرکز جامع اتیسم ایران میتواند دریچه امیدی برای جامعه اتیسم ایران باشد، جایی که با تشخیص و ارزیابی دقیق و از طرف دیگر با
امروز شهردارد منطقه ۲۲ با مراجعه به محل ساخت پروژه مرکز جامع اتیسم ایران از مراحل ساخت پروژه بازدید کردند. در بازدید ایشان دغدغههای مربوط
جزئیات طرح مرکز جامع اتیسم ایران تدوین و به تایید کمیته علمی انجمن اتیسم ایران رسید. این مجموعه قرار است مجموعا در ۹ طبقه راهاندازی
از تشخیص و ارزیابی تا همراه همیشگی خانواده
این مرکز در منطقه ۲۲ تهران قرار دارد اما امکانات و خدمات آن طوری طراحی شده است که جامعه اتیسم ایران بتوانند از آن استفاده کنند. این مسیر از تشخیص و ارزیابی گروهی شروع شده و با توانبخشی و خدمات پزشکی ادامه مییابد.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن اتیسم ایران می باشد. طراحی، برنامه نویسی و بهینه سازی سایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ بهیدو